Cara-cara Hindari,Berhenti,Elak daripada Melancap/Onani

 as'salam...pa khabar semua?sihat ka?cek sihat ja,cuma masalah tekanan jiwa dan hati saja.~
di antara pembaca yang membaca post ini,mestilah yang pernah melancap kan?atau saja-saja suka-suki ja,JANGAN CUBA MELANCAP WALAUPUN SEKALI,ianya amat susah untuk berhenti seperti mencuba dadah,dan MENYEBABKAN ianya menjadi tabiat buruk.sama seperti menonton video lucah,film blue,mungkin dalam hati orang kata,"sekali ja tengok,pasni tak buat dah punya" ,kalau niat macam tu,memang terlepas jawabnya,menonton video blue akan menyebabkan,rasa ingin nak lagi, dan lagi,JADI,JANGAN CUBA!!!!!walaupun ada sesetengah yang kata,"aku dah tengok beratus kali /beribuu kali cerita bluee,smakin bosan ja,position yang sama jaa,asyik2 d**** style jaa,69,bla...bla..,..bla...dll ...meluat,nak berhenti ar tengok,bosan.." .memang cakap macam itu,tetapi selepas seminggu kemudian.....macam tu jga..bukannya apa,dah jadi tabiat,,,kena HENTIKAN....terlebih parking boleh diundur,terlebih kono,accident jawabnya. 

INI HASIL KAJIAN AKU LA,cara-cara nak berhenti melancap:

1.apa yang menyebabkan anda Onani adalah video blue,akan rasa ghairah,dan menyebabkan stim dan juga nafsu menaik.....,sebelum buka laptop...mesti baca ni,!!!doa2 biasa2 pun tak pa,Allah Maha mengetahui dan mendengar~contoh doa:

"Aku memohon perlindungan dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna
dan daripada sekalian musuh-musuh dan daripada syaitan. Aku memohon
perlindungan dengan Allah yang Satu Yang Maha Tinggi dan daripada
sekalian musuh-musuh dan penghasut-penghasut dan daripada sekalian
syaitan yang direjam. Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah ke atas
hambaNYA dengan firmanNYA,” Sesungguhnya Kami(ALLAH) telah
menjadikan manusia dengan sebaik-baik kejadian”"


2.Blog semua Laman Web Lucah dalam Mozila,Google Chrome,Internet Explorer dll.!!!!!!!!.Kalau yang selalu download video blue bawa masuk dalam phone,kepak terus card leader,atau buang ja USB dalam jamban,dan jangan lupa ,,splush....(kalau perlu dan terdesak),kalau laman web yang berkaitan unsur lucah,juga blog.gambar2 pelik ....

3.Elakkan add perempuan di fb yang berpakaian keterlaluan,remove dan block terus.report ke JAIS .

4.Jangan Berada terlalu lama atas katil,sebab ianya akan membuatkan ada ber-imaginasi yang pelik2.kecuali masa tidur.

5.Bersihkan Minda Anda,buang semua dirty mind,cthnya:kalau nampak pompan isap lolilop ,mesti budak laki akan ingat pelik2...fikiran kotor,bersihkan minda anda,cuci setiap hari.

6.Solat paling penting,dekatkan diri dengan Allah,baca Al-Quran lepas magrib,ingat mati,ingat sakit,masa dalam bilik pasang lagu Wali Band,Tomat tomat taubat maksiat,Mari Shalawat..... Volume music mesti deras sehingga burung yang dengar terus lari,,

7.Sesiapa yang ada Almari,boleh letak poster berkaitan keagamaan kita,letak Al-Quran atas almari,kalau boleh biar selalu kita tengok Al-Quran.

8.Ingat juga dosa,melancap adalah Dosa Besar,juga keburukkan,menyebabkan (Mati pucuk bagi lelaki).nak ka mati pucuk???malam pertama takleh romen,aku tak tau ar,tah2 esok pagi terus cerai,isteri baru buka baju tunjuk bra,dah terpancut.Macam mana isteri nak puas?

9.Jangan berani kacau kemaluan,jangan pandai2 nak pi pegang.usik kemaluan.kecuali nak kencing,gatal dan mandi.Masa mandi,ingat sabun jangan sabun di kemaluan,....ianya akan menyebabkan juga teransang..JANGAN NAK BERANI LANCAP GUNA SABUN.

10.Jangan terlalu pendiam,selalu bergaul dengan orang,sembang la sikit kan,,.bercakap dapat merangsang otak,dapat menjauhi penyakit alzheimer,nyanyuk..dlm perkataan lain,merangsang mencetuskan sinaps antara sel neuron yang boleh membantu mencegah penyakit alzheimer.kalau yang jenis melancap sorang-sorang,panggil kawan selalu mai rumah...kalau lelaki,jangan bawa kawan perempuan mai rumah. -,-'' .kalau boleh bawa kawan yang selalu bercakap.

11.Selalu keluar rumah,pi la jalan2,riadah,menghirup udara segar.jangan terperap dalam bilik!!jangan lupa keluarga..

12.HANDPHONE:ingat jangan letak gambar awek depan screen phone,nanti tengok muka awek tu,dah la cun,cute,lawa,cantik sehingga air liur meleleh.~nanti terangsang pula,letak gambar screen ..."JANGAN MELANCAP"edit sendiri la.~pandai2 ar,letak la ayat sendiri,contoh"INGAT MATI", "MALAIKAT SENTIASA MENCATAT AMALAN KITA"

13.Satu lagi game,Jangan nak main game lucah ja.tak baik tau.

14.Jaga bahasa,hindari kawan2 yang selalu mencarut,selalu cerita blue dalam kelas atau anywhere la,jangan nak sebut perkataan pelik2...tampar mulut kawan yang selalu cerita blue~biar lebam kalur biru,celalu cerita blue,sampai mulut biru.

15.Movie,DVD,VCD,buang ja,..majalah apa semua,gambar perempuan seksi2 pun buang ja,bakar sampai jadi abu,tak pun,tanam bawah tanah.

16.Asah bakat anda,isi masa dengan berfaedah~baca buku bagus2....novel ka.jangan novel berunsur seks.

15.Komen anda,cadangan yang terbaik?????

0 comments:

Post a Comment